Martin Němec
simplicita, kreativita, kvalita, nadšení a gastronomická pokora
Martin si jako kuchař prošel letitými zkušenostmi v zahraničí, především v Itálii, kde pracoval v restauraci La Gratta da Gorgio del Carlo. Právě zde poznal lásku k lokálním surovinám, přípravě nejčerstvějších ryb, atd.
Jako kuchař pokračoval s kariérou v renomovaném německém podniku Kienles Adlerkonig. Po dvou letech se tam stal šéfkuchařem, k tomu ještě v roce 2000 vyhrál titul nejlepšího kuchaře jižního Bavorska. Úspěšná kariéra pokračovala v německé restauraci Schwarzwaldstube pod vedením třímichelinského šéfkuchaře Heralda Wohlfahrta.
Díky těmto příležitostem měl Martin možnost vařit pro velkou řadu významných osobností. Po svém návratu do České republiky zúročil své zkušenosti v restauraci Ristorante Rialto se středomořskou kuchyní. Ta již po dvou letech svého fungování získala ocenění druhé nejlepší restaurace v ČR.
Následně se Martin stal členem týmu La Colazione restaurací Riccarda Lucceho a podílel se na otevření podniku Il Mercato v hotelu Grandezza. Vařil například pro Margaret Thatcherovou, Václava Havla, Jana Třísku a další.
Jeho umění a práce je otiskem lásky k italské gastronomii, ale i mnoha dalším. Má zkušenosti s vařením na mnoha akcích, komorních či obrovských firemních večírků.
Ochutnat pokrmy od Martina Němce je pro všechny vynikající a neotřelý gastronomický zážitek.









